1. radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“ – Radionica upoznavanja

Početak školske godine, označio je i početak aktivnosti projekta „Škola, mačji kašalj II“, te je u četvrtak 10.9.2020. godine održana i prva radionica upoznavanja roditelja i djece sa stručnjacima voditeljima aktivnosti.

Roditelji i djeca na ovoj prvoj radionici upoznali su stručnjake, edukacijske rehabilitatorice Patriciju Karaman i Ivanu Sabolić, voditeljice edukacijko-rehabilitacijskih aktivnosti. Patricija i Ivana predstavile su program ovih aktivnosti koji između ostaloga obuhvaća aktivnosti razvoja vještina potrebnih za školu – socijalizacije, komunikacije, razvoj pažnje/percepcije, koncetracije, predmatematičkih i predčitalačkih vještina, a sve to djeca će savladati kroz učenje, igru i zabavu.

U aktivnosti projekta, izravno su uključeni i roditelji kroz radionice „Grupe podrške“ čija je voditeljica, psihologinja Jasna Plantak, ukratko najavila teme grupnih radionica.

Aktivnosti projekta „Škola, mačji kašalj II“ održavat će se svaki podnedjeljak od rujna 2020. godine do veljače 2021. godine pod financijskom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Radi trenutne situacije s COVID-19, Udruga Vretenac svoje aktivnosti privremeno je preselila u prostorije Poduzetničkog inkubatora Slatina.