Sudjelovanje članova Udruge Vretenac na Kampu u Tuheljskim toplicama

U sklopu trogodišnjeg programa (2020.-2023.) „Kvalitetna edukaacija udruga – put u nove izazove III“, financiranog od strane Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, Hrvatski savez udruga osoba s intelektualnim teškoćama treću godinu za redom organizirao je Kamp u Tuheljskim toplicama. Kamo se održao od 16.-18.1.2023., a na njemu su sudjelovali predstavnici udruga za osobe s intelektualnim teškoćama s područja cijele Republike Hrvatske.

Ispred Udruge Vretenac, Slatina, na Kampu su sudjelovali dopredsjednica Udruge, Jelica Hržina te član Udruge Matej Teglović.

Kao i prethodnih godina, i ove godine Kamp je obuhvaćao niz edukacija i aktivnosti koji su bili namijenjeni vodstvu i zaposlenicima Udruga, roditeljima, ali i samim osobama s intelektualnim teškoćama.

„Obilježja i važnost socijalnih usluga u životu zajednice“, „Odmor od skrbi – razvoj nove socijalne usluge“, „Zapošljavanje osoba s invaliditetom u sektoru turizma i ugostiteljstva-primjer dobre prakse“, samo su neke od važnijih tema o kojima su svi prisutni imali priliku diskutirati te razmijeniti znanje i iskustvo.

Također, osobe s intelektualnim teškoćama imali su organizirane razne zanimljive radionice- izrađivali su sapun, posjetili su Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama u Krapini te su imali razne aktivnosti i vježbe u bazenu.

Primjeri dobre prakse, radionice, nova saznanja i poznanstva obilježili su još jedan Kamp u Tuheljskim toplicama, te se veselimo nekim novim susretima sa našim prijteljima iz cijele Hrvatske!