Sudjelovanje na dvodnevnoj on-line edukaciji „Inkluzivno volonterstvo za osobe s intelektualnim teškoćama“

Dana 12.1. i 13.1.2023. godine djelatnica Udruge Vretenac, Slatina, Helena Dereš (administratorica udruge), sudjelovala je na on-line edukaciji „Inkluzivno volonterstvo za osobe s intelektualnim teškoćama“ koju je organizirao Centar za inkluzivne radne aktivnosti u partnerstvu s Centrom za obrazovanje odraslih „Validus“.

Dvodnevna on-line edukacija održala se putem platforme Zoom u ukupnom trajanju od šesnaest sati. Edukacija je bila namijenjena za zaposlenike organizacija civilnog društva koji žele poboljšati vještine rada s osobama s intelektualnim teškoćama pri uključivanju u zajednicu putem inkluzivnog volontiranja. Teme koje su se obrađivale odnosile su se na opće aspekte volontiranja, zakonodavni okvir, kako uključiti osobe s intelektualnim teškoćama u inkluzivno volontiranje te kako pružiti podršku osobama s intelektualnim teškoćama u volonterske aktivnosti. Također, organizirane su različite radne skupine u kojima se raspravljalo o različitim temama, među kojima je najvažnija ona koja se odnosila na dobrobiti inkluzivnog volontiranja, organizaciju te društvo/zajednicu u cjelini.

Kroz ovo usavršavanje naša djelatnica stekla je nove vještine i znanja za obavljanje poslova stručnjaka u uključivanju osoba s intelektualnim teškoćama u zajednicu kroz inkluzivno volontiranje.