Volonterske aktivnosti kroz mjesec OŽUJAK, 2023.

Početak mjeseca OŽUJKA započeo je proslavom rođendana naše Maje Rastije. Maja nas je prigodno počastila u udruzi, a mi smo joj izradili plakat na kojem smo napisali što nam i koliko Maja znači.  Još jednom Majo, želimo ti SRETAN ROĐENDAN i sve najbolje!

Kroz ožujak odradili smo i razne glazbene radionice – naučili smo ponešto o pjevaču Oliveru Dragojeviću i Halidu Bešliću – izrađivali smo umne mape kako bismo se naučili snalaziti i sami proučavati.
Također, održali smo i razne likovne i kreativne radionice – izradili smo ukrase povodom Uskrsa kako bi ukrasili prostor naše udruge, izrađivali smo prigodne ukrase za naš Uskrsni štand te smo obilježili prvi dan proljeća u sklopu kojeg smo nacrtali svoje viđenje proljeća.

A kako bi naš prostor bio i ostao svjež i mirisan odlučili smo ga očistiti te smo oprali prozore, obrisali podove, a potom uživali u zasluženom odmoru slušajući pjesme.

Ovaj mjesec obilježili smo i Međunarodni dan osoba s Down sindromom – u parku 136. slatinske brigade zajedno sa našim sugrađanima, napravili smo jedan veliki kromosom izrađen od špage na koji smo kačili čarapice raznih šarenih boja te smo uživali u glazbi i druženju sa našim sugrađanima.

Nadalje, započeli smo i s fizikalnim vježbama ravnoteže i balansa sa našim volonterom Patrikom Karamanom koje su dio njegovog istraživanja za potrebe izrade diplomskog rada. Za naše korisnike ovo će biti jedno predivno putovanje koje će im donijeti još jedno novo iskustvo, znanje i vještinu.

S našim volonterkama Majom Fumić i Silvijom Lončarek, korisnici su posjetili digitalnu izložbu „Slatinčanke“ na kojoj su prikazani život i djelovanje pojedinih Slatinčanki iz područja zdravstva, sporta, obrazovanja, kulture, politike i drugih djelatnosti.

Kraj mjeseca obilježila je i radionica s učiteljem Ivanom Drokanom i našim volonterima na kojoj smo izrađivali razne predmete od gline. Bilo nam je odlično – edukativno i korisno te se veselimo i budućim radionicama s učiteljem Drokanom i ovim putem mu se zahvaljujemo na dolasku.

Na volonterskim aktivnostima ovaj mjesec sudjelovali su sljedeći volonteri: Renata Grahovac, Ivan Drokan, Patrik Karaman, Maja Fumić i Silvija Lončarek.