25. radionica projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”

U ponedjeljak, 15.4.2019. održana je dvadeset i peta radionica projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Prvi dio radionice, aktivnosti pripreme za školu, vodila je koordinatorica projekta Julijana Pavlešić. Radionica je bila posvećena nadolazećem nam blagdanu Uskrsu. Za početak naučili smo koje to sve riječi započinju slovom U. U kao Uskrs, U kao uho, umnjak, ulje. Isto slovo U naučili smo i pisati.

Nakon pisanja posvetili smo se likovno-kreativnom izražavanju. Uz pomoć bijele masne boje nacrtali smo pisanice te različite oblike unutar njih, a zatim ih obojali vodenim bojama. Koristeći različite tehnike crtanja nastali su pravi umjetnički radovi.

Uz pjesmu i pokret, pod vodstvom logopedinje Jasne Radojčić u drugom dijelu radionice maleni predškolci, vježbali su orijentaciju u prostoru, spacijalne odnose, brzinu i koncentraciju.

Nakon pjesme i plesa, maleni predškolci kroz priču o gladnoj gusjenici ponovili su brojeve i dane u tjednu, a uz vodstvo logopedinje vježbali su slušnu analizu i glasovnu sintezu zatvorenog sloga.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja