Volonterske aktivnosti kroz mjesec TRAVANJ, 2023.

Mjesec TRAVANJ započeli smo kreativnim radionicama. Kako nam se uskoro bližio najveći kršćanski blagdan Uskrs, odlučili smo bojati uskrsne pisanice koje smo potom odnijeli doma kako bi ukrasili naš blagdanski stol.

Nakon kratke pauze tijekom uskršnjih blagdana, došlo je vrijeme za čišćenje prostora naše udruge kako bi i dalje ostao besprijekorno čist i kako bismo u njemu mogli uživati. Također, provodili smo vrijeme na otvorenom – išli smo u šetnju te smo uživali na svježem zraku u predivnom okolišu oko prostora naše udruge.

U mjesecu travnju imali smo i vježbe sa našim volonterom Patrikom – bili smo na hidroterapijskim vježbama te vježbama za koordinaciju pokreta i poboljšanje balansa.

Nadalje, obilježili smo Dan medijske pismenosti u sklopu kojeg smo posjetili Industrijsko-obrtničku školu, Slatina gdje nam je profesorica hrvatskog jezika, Ivana Lukač-Vuković održala predavanje na temu „Digitalni mediji i mentalno zdravlje“. Razgovarali smo o određenim temama s kojima smo već upoznati, ali smo naučili i dosta toga novoga – koliko mediji utječu na nas, naše razmišljanje, sklapanje prijateljstva, ali i o tome koliko na neke stvari moramo paziti čim zakoračimo u virtualni svijet i da ne možemo svima i svemu vjerovati što vidimo i čujemo.

Također, pripremali smo se za 12. Sportske igre udruga koje su se održale 22. travnja 2023. godine u Bjelovaru. Na istima smo sudjelovali i takmičili se u svim disciplinama – nošenje loptice u žličici, karike na marike, bacanje loptice u koš, potezanje konopa te štafeti s kvačicama. Zasluženo smo izborili 3. mjesto u diciplini potezanje konopa te smo izuzetno ponosni na pehar koji su donesli u Udrugu.

Kraj mjeseca obilježila je radionica sa našom Patricijom Karaman i Ivanom Sabolić te našim članom Davorom Marincelom koji su polovicom mjeseca posjetili Francusku i zajednicu L´Arche de Cuise u sklopu projekta „Friends without borders“. Na kratko vrijeme našli smo se ondje, u predivnoj zajednici u kojoj osobe s invaliditetom žive u zajednici – ondje rade, kuhaju, čiste, brinu o životinjama te uče kako samostalno živjeti i koračati kroz život. Bilo je ovo jedno veliko nadahnuće te se iskreno nadamo da ćemo i iduće godine nastaviti suradnju sa ovim divnim ljudima.

Na volonterskim aktivnostima ovaj mjesec sudjelovali su sljedeći volonteri: Patrik Karaman i Silvija Mađarić.