Volonterske aktivnosti u Udruzi Vretenac kroz mjesec listopad

Mjesec LISTOPAD započeo je posjetom naših članova, Rosanke i Igora Grahovca kojima smo dali prigodan poklon za našu nekadašnju članicu, Magdalenu Grahovac povodom vjenčanja i rođenja bebe – Magdalena, želimo ti sve najbolje u budućem životu i sretne trenutke s bebicom 🙂 Također, sudjelovali smo na manifestaciji „Zagorske jeseni“ u Josipovu gdje smo izložili štand i mnoštvo kreativnih radova. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo Udruzi žena, Josipovo na pozivu za sudjelovanje.

Nastavak mjeseca bio je edukativan – učili smo o osobnoj higijeni; pričali smo o postupcima u provođenju osobne higijene, o higijeni prostora te o onom najvažnijem – mentalnoj higijeni. Također, poslušali smo i predavanje gospodina Borisa iz Slovenije iz udruge srodnoj našoj, a pričao nam je o tornjevima. Predavanje je bilo izuzetno zanimljivo te smo naučili i nešto novo. Zahvaljujemo se gospodinu Borisu na posjeti udruzi i održanom predavanju.

Nadalje, sudjelovali smo na manifestaciji „YESen u hEPI centru“ sa našim već poznatim ŠTANDOM VRETENACA, a izložili smo svoje kreativne radove u bojama i mirisima jeseni. Još jednom se zahvaljujemo Turističkoj zajednici grada Slatine na pozivu za sudjelovanje na ovoj predivnoj jesenskoj manifestaciji.

Također, obilježili smo i Dane kruha u Udruzi kroz video u kojem je prikazan postupak pravljenja te pečenja kruha, a zatim smo od glinamola izrađivali neobična peciva i kruščiće raznih oblika.

Završetak mjeseca listopada obilježili smo predavanjem o pomrčini Sunca, kako nastaje, što se sve događa sa planetima u trenutku nastanke iste, a zatim smo sve prikazali na papiru. Pričali smo o našem planetu Zemlji, a naš Goran Grahovac je pokazivao na zemljovidu koje sve kontinente ima naša Zemlja, kao i gdje se nalaze pojedine države. Započeli smo i s pripremama sa Božić te smo bojali češere koje ćemo pretvoriti u razna kreativna djela. Također, krajem mjeseca posjetili smo i Kino Slatina, gdje smo pogledali predstavu „Bijeli klaun“, u kojoj smo posebno uživali!

Mjesec su obilježila mnoga druženja, predavanja, učenja te obilje smijeha i pozitivne atmosfere.