Volonterske aktivnosti u Udruzi Vretenac kroz mjesec srpanj

Mjesec srpanj započeli smo pravljenjem hladne salate kako bismo se rashladili u ove vruće ljetne dane. Kupili smo sve što nam je potrebno za pripremu, a zatim smo, nakon što smo je napravili, guštali kao pravi gurmani. Početak mjeseca obilježio je i rođendan našeg Mateja. Izradili smo plakat na kojem je svatko napisao nešto lijepo o njemu te smo slušali glazbu, pjevali i družili se uz tortu, grickalice i sokove. MATEJ JOŠ JEDNOM ŽELIMO TI SVE NAJBOLJE! ?

Nadalje, odlučili smo ukrasiti naš novi prostor, stoga smo kupili cvijeće te ga posadili. Na taj način osim što smo uljepšali naš boravak, naučili smo kako brinuti o biljkama kroz različite vremenske periode.

Kako bismo ostali u kondiciji te udahnuli malo svježeg zraka, odlučili smo otići na već svima poznati Slatinski Vidikovac i ondje napraviti piknik na kojeg smo ponijeli sendviče i sokiće te sjeli i uživali u predivnoj prirodi našeg kraja.

U daljnje avanture ovog predivnog, ali toplog mjeseca, uvela nas je naša volonterka Renata Grahovac, s kojom smo bojali kamenčiće i od njih pravili male kaktuse koji kada budu gotovi, svakako ćemo Vam ih pokazati.

Također, ovaj mjesec pridružila nam se i volonterka Tamara Dorić, koja je zajedno sa svojom kolegicom Dankom Gojić Kajzer napravila radionicu „Razlike koje nas spajaju“, na kojoj su nam pričale priču u slonu Elmeru, te smo plesali Slonovski ples i odradili jednu veoma zanimljivu aktivnost pod nazivom Boje u nama i na nama.

Kao što ste već vidjeli u našim prijašnjim objavama, ovih dana posjetili smo i HMP Slatina gdje smo na jedan nov i uzbudljiv način doznali što sve čine i rade ljudi zaposleni u ovoj profesiji, te stekli neka nova iskustva i saznanja.

Eto – puno druženja, rođendana, druženja sa našim dragim volonterima, posjeta, šetnji i ovaj mjesec srpanj prošao je u odličnoj atmosferi. ?

Na volonterskim aktivnostima ovaj mjesec sudjelovali su: Renata Grahovac, Tamara Dorić, Petra Piskać, Patrik Karaman, Danica Tot, Marija Fumić, Mihaela Stubičar i Silvija Lončarek.