1. radionica projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”

Prva radionica projekta „Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak“, koji financijski podržava Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, održala se u utorak 9.10.2018., od 17 do 19 i 30 sati u prostorijama posebnih odjela OŠ Eugena Kumičića.

Aktivnosti pripreme za školu vodila je Julijana Pavlešić. U prvo dijelu radionice 9 predškolaca upoznalo se kroz igru s geometrijskim oblicima i bojama.

Mali predškolci samostalno ili uz pomoć napisali su svoja imena na već pripremljene geometrijske oblike te se predstavili. Nakon kratog upoznavanja igrom s obručima raličite geometrijske oblike različitih boja magnetićima stavljali smo na ploču prema uputama voditeljice radionice, a zatim smo napravili šareno stablo geometrijskih oblika.

Drugi dio radionice bio je posvećen Edukacijsko – rehabilitacijskim postupcima koje je vodila edukacijska rehabilitatorica, Patricija Karaman.

Kroz igru “Gdje je …?” kod malenih predškolaca poticala se koncetracija i ustrajanost u određenoj aktivnosti, ali i timski rada i kohezije grupe. Također, skakali smo kako nam stopala kažu razvijajući na taj način orijentaciju u prostoru te percepciju o polaožaju vlastitog tijela u prostoru, a igrom “Šivanja” kroz sličice s različitim motivim provlačili smo vezice ten a taj način vježbali finu motoriku.