Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence

Projekt „Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence“ Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac provodi kontinuirano od siječnja 2018. godine pod financijskom podrškom Grada Slatine.

Cilj ovog projektnog programa je aktivna integracija 25 odraslih osoba s intelektualnim teškoćama u život lokalne zajednice kao vid prevencije institucionalizacije. Kroz radionice različitog tipa odrasle osobe s intelektualnim teškoćama osnažuje se za aktivno sudjelovanje u društvenom, kulturnom i sportskom životu lokalne zajednice, odnosno grada Slatine.

U aktivnosti ovoga projekta Udruga Vretenac uključila je 22 volontera koji uz pružanje pomoći i podrške članovima, aktivno sudjeluju i u organizaciji i vođenju radionca, a upravo na temelju aktivnosti ovoga projekta, Udrugu Vretenac Volonterski centar Osijek 5. prosinca 2019. godine nagradio je regionalnom Volonterskom nagradom u kategoriji „Primjer dobre prakse uključivanja volontera“.

U sklopu projeka provode se:

  • likovno-kreativne radionice
  • glazbeno-plesne radionice
  • sportske radionice
  • radionice aktivnosti svakodnevnog života
  • radionice „Mala čuda znanosti“ (provode se od 2019. godine).

Kontinuirano, od 2018. godine, u sklopu projekta „Vretenci upoznaju grad, grad upoznaje Vretence“ članovi i volonteri Udruge sudjeluju na sportskim natjecanjima, obrtničkim sajmovima Grada Slatine i različitim akcijama u organizaciji drugih udruga i gradskih institucija, među kojima ističemo javnozdravstvenu akciju „Hodanjem do zdravlja“ i humanitarnu akciju Udruge Motiv „Daj 5 za cvijet“.

Također, u sklopu ovoga projekta od 2018. godine u Gradu Slatini obilježavaju se Udruzi važni datumi među kojima ističemo Dan osoba s autizmom, Dan osoba s Down sindromom te Nacionalni dan osoba s intelektualnim teškoćama.

Provođenjem aktivnosti ovoga projekta ostvarena je suradnja sa slatinskim osnovnim i srednjim školama, slatinskim dječjim vrtićima, instutucijama Grada Slatine i udrugama.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja