28. radionica projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak”

Klinci i klinceze projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” pridružili su se ovogodišnjoj manifestaciji Hrvatska volontira.

Još samo tri radionice dijele nas do kraja projekta, pa smo se odlučili na ovoj dvadeset i osmoj ponoviti sve naučeno u ovih 7 mjeseci učenja, druženja i smijeha.

Đak prvak biti nije lako, brojevi se tu neki čudni nižu, a mi smo ih do 10 sa sigurnošću savladali, naučili brojati i pisati.

A koliko dobro znamo brojati utvrdili smo ovom radionicom.

Sva ta slova abecede pomalo, ali sigurno utvrđujemo, a pisanje nam uvelike olakšavaju grafomotoričke vježbe.

Kraj prvog dijela zaključili smo razbibrigom. Koja glava krije koje noge, za predškolce je bio zadatak lak.

U drugom dijelu radionice predškolci su se bacili na logopedske vježbe.

Kako verbalizirati prostorne odnose, koristiti pridjeve i priloge s prostornim značenjem naučili su predškolci pod vodstvom logopedinje Jasne Radojčić.

Sir – žir, vuk – luk, muke su zadali našim ljudićima, ali ujedno riječi su to kojima se kroz slušno razlikovanje glasova u riječi utječe na razvoj fonemske percepcije.

“Jesam li izašao van kos ili bos?” sve nas je bunilo, ali nismo se dali, i u rečenicama spretno smo pronalazili zvučno slične, a značenjem različite.

Kraj radionice bio je pravi trenutak za čitanje priče “Zlatokosa i tri medvjeda”. Pomalo umorni, ali još uvijek radno raspoloženi nakon čitanja priču smo i prepričali.

Radionice projekta “Nijedan početak nije lak, pripremam se da budem đak” odvijaju se pod financijskom podrškom “Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku”.