Just Relax!

Još jedna aktivnost koju smo odradili u sklopu obilježavanja „Nacionalnog dana osoba s intelektualnim teškoćama“ radionica je pod nazivom: JUST RELAX!

Radionicu smo odradili 17.5.2023. u dvorani Osnovne škole Eugena Kumičića u Slatini zajedno sa učenicima posebnog odjela ove škole, a u suradnji s Mi-Re-Co Academy iz Slatine, pod vodstvom licencirane Relax kids trenerice Melita Schmitz.

Relax kids radionica prilagođena je osobama s teškoćama u razvoju i odvija u sedam koraka: Pokreni se- Igraj se-Istegni se-Osjeti-Diši-Vjeruj-Opusti se.

Kroz radionicu sudionici pomoću fizičkih vježba aktiviraju i zagriju tijelo, kroz timske igre uče surađivati i poštovati druge osobe, ali i zauzeti se za sebe. Tijekom treninga posebna pažnja posvećuje se koraku istezanja i masiranja tijela u kojoj se sudionici opuštaju i smiruju tijelo i duh i na taj se način pripremaju za opuštanje koje se odvija na kraju treninga.

Uz zvukove opuštajuće glazbe u zadnjem koraku treninga opuštanja sudionici slušaju vođenu meditaciju i opuštaju tijelo od stopala do tjemena.

Mi smo zbilja uživali i jako nas raduje neka buduća radionica sa voditeljicom Melitom!