Magija Tehnologije na Trećoj Radionici ‘SIMBOLI SRCA'”

Danas, 11. siječnja 2024. godine, održana je treća radionica u sklopu programa “SIMBOLI SRCA – Putovanje kroz kulturu i tehnologiju”, koju su vodili stručnjaci dr. Miodrag Beneš, specijalist medicine, i dr. sc. Patricija Karaman. Na ovoj nevjerojatno poticajnoj radionici, naši Vretenci, stekli su znanje o izradi vlastitog korisničkog računa na Google platformi, postavši time ponosni vlasnici svojih novih e-mail adresa.

Nakon ovog koraka, uputili su se u fascinantno putovanje kroz upotrebu umjetne inteligencije CHAT GPT, postavljajući pitanja i uživajući u jedinstvenim i intrigantnim odgovorima. Uslijedilo je učenje generiranja slika uz pomoć programa DALL-E, gdje su sami postavljali parametre za stvaranje slika, a zatim koristili Chat GPT kako bi dobili stručnu pomoć u komponiranju slika za DALL-E. Ova inovativna aktivnost dodatno je obogatila njihovo iskustvo.

Sve ove vrijedne pripreme predstavljaju korak prema izradi slikovnice koju će, unutar istog programa, kreirati sami Vretenci, obogaćenu simbolima njihove županije. Radujemo se već sada vidjeti napredak koji su postigli i s nestrpljenjem iščekujemo finalni rezultat ovog jedinstvenog programa.