Sudjelovanje na online radionici „Upravljanje volonterima“

Dana 5. i 6. svibnja 2022. godine djelatnica Udruge Vreteac, Slatina Helena Dereš, administratorica udruge, sudjelovala je na dvodnevnoj online radionici „Upravljanje volonterima“. Radionicu je organizirala Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a vodili su je djelatnici Dkolektiva iz Osijeka.

Cilj radionice bio je osigurati osnovna znanja i vještine potrebne za plansko i organizirano uključivanje volontera kroz dobro osmišljene volonterske programe. Također su pobliže objasnili koja su osnovna znanja potrebna za planiranje i provedbu volonterskog programa te pojam i vrijednosti volontiranja, zakonsko uređenje volonterstva u RH, koje su motivacije za volontiranje, ciklus menadžmenta volontera (planiranje volonterskog programa, izrada opisa volonterske pozicije, pronalaženje i odabir volontera, orijentacija i edukacija volontera, itd.).

Naučeno znanje, administratorica Udruge Helena Dereš, svakako će primijeniti u radu sa volotnerima Udruge Vretenac, Slatina koji kontinuirano sudjeluju u radu sa članovima Udruge, ali i na svim ostalim aktivnostima Udruge.