Svjetski dan činjenja dobrih djela u Industrijsko – obrtničkoj školi Slatina

12. travnja 2024. godine, na poziv Industrijsko-obrtničke škole Slatina, članovi naše udruge posjetili su školu kako bi sudjelovali u obilježavanju Svjetskog dana činjenja dobrih djela.

U sklopu događanja nazvanog “Činim pravu stvar”, učenici zanimanja krojač i pomoćni krojač, zajedno sa svojim mentorima Spomenkom Prša i Paulom Kukuljević Idek, te učenici zanimanja stolar i pomoćni stolar s mentorima Jasnom Varga, Krunoslavom Huberom i Slavenom Zelenkom, pripremili su niz aktivnosti.

Glavni cilj ovih radionica i druženja bio je pružiti vršnjačku potporu i podršku u procesu profesionalne orijentacije. Učenice zanimanja frizer, pod mentorstvom Kornelije Zubčević, svojim su frizerskim vještinama učinile taj dan gotovo savršenim za sve prisutne. Izrađivale su pletenice, oblikovale valove te uređivale nokte svim zainteresiranim sudionicima.

Također, na radionicama sudjelovali su i učenici posebnih odjela Osnovne škole Josipa Kozarca i Osnovne škole Eugena Kumičića.

Zaključak ovog susreta je da se u svakom malom činu dobrote nalazi snaga koja oblikuje našu zajednicu i čini je ljepšim mjestom za sve nas.