Volonterske aktivnosti kroz mjesec VELJAČU, 2023.

Mjesec VELJAČU započeli smo proslavom 30. rođendana našeg Dade s kojim smo se uz pjesmu, ples i odlično jelo predobro zabavili te mu i ovim putem želimo još jednom sve najbolje.  Također i naša djelatnica Helena Dereš proslavila je svoj rođendan u Udruzi, pa smo tim povodom zajedno puhali svjećice, uživali u domaćim jelima i torti, ali i zapjevali! Helena još jednom SRETAN ROĐENDAN i sve najbolje.

A kako je mjesec VELJAČA mjesec LJUBAVI, izrađivali smo čestitke povodom Valentinova, pripremali razne kreativne radove za naš izložbeni štand, posjetili Industrijsko-obrtničku školu, Slatina gdje smo se barem na pola sata zamislili u najljepšem gradu ljubavi – Parizu. Također, naše volonterke, Danica i Alenka, održale su kreativnu radionicu povodom Valentinova, a ukrasili smo i naš prostor srcima raznih boja.

Kako bi saznali nešto novo o glazbi – ovaj mjesec smo se odlučili za učenje o raznim vrstama plesova te smo pokušali naučiti plesati bečki i engleski valcer. Nismo profesionalnci, ali se trudimo ????.

Kraj mjeseca obilježili smo odlaskom u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Slatina gdje smo obilježili „Međunardni dan materinskog jezika“ koristeći opremu koja je kupljena u sklopu projekta KROK-Korak kroz kulturu. Također, naše volonterke Maja i Silvija sudjelovale su sa našim korisnicima na „Plesu pod maskama“ koji je također bio organiziran u našoj knjižnici.

Ovaj mjesec odradili smo i našu prvu radionicu u sklopu projekta „Prvi koraci“ na kojem smo partneri zajedno sa Gradom Slatina, a sam cilj projekta je okupiti mlade osobe te ih motivirati za uključivanje u rad lokalne zajednice.

Na volonterskim aktivnostima ovaj mjesec sudjelovali su sljedeći volonteri: Danica Tot, Alenka Tot, Maja Fumić i Silvija Lončarek.