63. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Kao i sve, i nas je ovaj koronastični virus pogodio, pa nas nije bilo puna dva tjedna. Zdravi i odmorni krenuli smo u ovaj jesenski tjedan punom parom jer bilo je puno toga za nadoknaditi, ispričati i obilježiti.

A da ostanemo vjerni tradiciji, prvo kavica i uz kavicu čašica razgovora. Mogli ste na našoj FB i web stranici pročitati da smo se još jednom pridružili manifestaciji Hrvatska volontira u sklopu koje su se naši volonteri 1 na 1 podružili s našim članovima koji su sve doživljaje s tog druženja prepričali našoj teti Jasni.

Naravno, nakon što smo nadoknadili propušteno bacili smo se na sve one dnevne aktivnosti – od kuhanja do čišćenja.

Uz sve te redovne aktivnosti, malo više pažnje posvetili smo jeseni i jesenskim plodovima, a naravno neizostavna je bila i priprema zimnice, odnosno kiseljenje kupusa. Poduzetnički inkubator Slatina u kojem trenutno boravimo i jako volimo, prostorno nam ne dopušta pripremu ove jesensko-zimske delicije, ali to ne znači da sam postupak ne možemo naučiti, pa možda jednom bude prilike da se u pripremi kiselog kupusa zajedno okušamo.

Kako bi dašak jeseni unijeli i u prostor u kojem boravimo, lišće i kestenje koje smo prikupili šetajući gradom, uz još neke vjesnike jeseni odlučili smo iskoristiti i za izradu jesenskog panoa i košare, a koji će krasiti naš današnji štand na sajmu domaćih proizvoda YESen u hEPIcentru Sequia, pa nas obavezno posjetiti i s nama se podružite.

Nema jeseni bez Dana kruh i zahvalnosti za plodove zemlje, a kako najbolje zahvaliti nego pripremajući pravi domaći kruh po staroj recepturi majke Klare iz Noskovaca. Naša teta Jasna uputila nas je u sve tajne izrade domaćeg kruha u koji smo uz brašno, vodu, malo soli i masnoće, dodali kvasac i puno ljubavi. Naravno, ručno smo ga zamijesili i samo je još nedostajala krušna peć, ali i bez nje naš prvi domaći kruh bio je prefin. Na kraju moramo reći da smo sretni i zahvalni na prilici da učimo, radimo i svojim rukama stvaramo jer boljeg osjećaja od toga nema, a isto to želimo i vama.

I još jednom za kraj, pridružite se YESeni u hEPIcentru Sequia, uživajte u kestenijadi, dječjim radionicama, sajmu domaćih proizvoda i nemojte zaboraviti prošetati i pored našeg štanda na kojem Vas kao i uvijek s veseljem očekujemo.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja