Senka J. i Josip M. polufinalisti prvog nacionalnog gastro natjecanja „Amorova žlica“

Dugo očekivani rezultati gastro kvalifikacija jedva su dočekani, Senka J. i Josip M. postali su polufinalisti prvog nacionalnog gastro natjecanja za osobe s invaliditetom „Amorova žlica – za društvo jednakosti“.

Da se prisjetimo, Senka i Josip na kvalifikacijskom natjecanju „Amorove žlice“ u Vinkovcima, sudjelovali su sredinom rujna natječući se u dvije kategorije. Senka u kategoriji pripreme i prezentacije jela, a Josip u kategoriji pripreme i prezentacije koktela.


Pripreme za natjecanje trajale su nepuna dva tjedna, a kako bi to uistinu profesionalno odradili u pomoć su priskočili i profesori Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Blaženka Kovač i Goran Ivezić.

Profesionalnost prilikom natjecanja i ozbiljnost kojom su Senka i Josip pristupili natjecanju, nas su oduševili.

Vretenci su izuzetno ponosni na njih jer probijajući vlastite granice i napuštajući zonu komfora, oni ruše predrasude. Još jednom su pokazali da uz malo dobre volje, ali puno rada i truda sve je moguće bez obzira na teškoću s kojom živiš i prepreke na koje nailaziš. Upravo zbog toga, bez obzira na daljnji tijek natjecanja, oni su već sada za nas pobjednici!

Ukratko o „Amorovoj žlici“

„Amorova žlica – za društvo jednakosti“, prvo je nacionalno gastro natjecanje za osobe s invaliditetom u organizaciji Udruge UNUO u suradnji s Hrvatskom Provincijom Sv. Jeronima franjevaca konventualaca.
Natjecanje se je održalo u 7 Hrvatskih gradova, od Vinkovaca pa sve do Splita, te polufinalnim i finalnim natjecanjem koje će se održati u Zagrebu.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja