Na učiteljskom vijeću OŠ Josipa Kozarca predstavljen projekt POKRENI PROMJENU II

Jučer, 25.4.2023. na Učiteljskom vijeću Osnovne škole Josipa Kozarca, Slatina predstavljen je projekt  POKRENI PROMJENU II „Unapređenje socijalnih vještina u inkluzivnom okruženju“ kojeg financijski podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja u sklopu Odluke od dodjeli bespovratnih sredstava projekata udruga u području izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2022./2023. Nositelj projekta je Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina sa partnerima na projektu Osnovnom školom Josipa Kozarca, Osnovnom školom Eugena Kumičića i Gradskom knjižnicom i čitaonicom Slatina.

Glavni cilj ovoga projekta je poboljšanje kvalitete života djece urednoga razvoja, kao i djece s teškoćama u razvoju u gradu Slatini stvaranjem inkluzivnog okruženja.

Do sada je u sklopu projekta održano 24 radionice razvoja socijalnih vještina pod vodstvom edukacijskih rehabilitatorica Patricije Karaman, Ivane Sabolić i Anje Majdenić. Također održane su i 3 sportsko – rekreativne radionice pod vodstvom učiteljice tjelesno zdravstvene kulture Tomislave Medvedović.

U sklopu projekta svi sudionici bili su i na radionicama u Gradskoj knjižnici i čitaonici Slatina, sa ciljem da knjižnica postala središnje mjesto suradnje, inkluzije i podizanja kvalitete života djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom.

Po završetku projekta biti će organizirani i 1. inkluzivni sportski susreti za sve sudionike projekta, na kojima će učenici pokazati vještine stečene tijekom ovih projektnih aktivnosti.