PREDAVANJE: Pristupi i metode rada s djecom i osobama iz autističnog spektra

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu, 13.4.2019. godine organizirala je predavanje na temu „Pristupi i metode rada s djecom i osobama iz autističnog spektra“.

Nakon kratke pozdravne riječi predsjednice Udruge Patricije Karaman, sve prisutne pozdravile su i predavačice magistra edukacijske rehabilitacije Lorena Koštić i Ivana Čubrlo Franjić, prof. reh. mentor.

Lorena Koštić, mag.rehab.educ., upoznala nas je s osobitostima i specifičnostima poremećaja iz autističnog spektra te predstavila suvremene mogućnosti u edukacijskoj rehabilitaciji i metode rada s djecom i osobama iz autističnog spektra savljajući naglasak na važnost rane intervencije. Njezina kolegica, Ivana Čubrlo Franjić, istaknula je važnost pozitvnog pristupa autizmu, naglašavajući važnost razumijevanja i kontinuiranog rada i dosljednosti kako raditelja djece iz autističnog spektra, tako i svih stručnjaka.

Predavanju su uz volontere Udruge Vretenac, prisustvovali predstavnici dječjih vrtića Zeko i Suncokret iz Slatine, djećjeg vrtića Cvrčak Virovitica, predstavnici slatinskih osnovnih škola, predstavnici GRAS-a, predstavnici pedijatrijske ordinacije Slatina, Doma zdravlja VPŽ ispostava Slatina, te predstavnica Logopedsko rehabilitacijskog centra Blaži Zagreb, kao i roditelji djece iz autističnog spektra.

Predavanje „Pristupi i metode rada s djecom i osobama iz autistiičnog spektra“ aktivnost je projekta „Pusti me da koračam u skladu s glazbom koju čujemo“ koji financijski podržava Grad Slatina.