Siječanj – prvi mjesec provedbe socijalne usluge – POLUDNEVNOG BORAVAKA

U mjesecu siječnju, započela je implementacija poludnevnog boravka za deset članova Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina, u sklopu Ugovora o pružanju ove socijalne usluge potpisanog s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Ova trajna usluga obuhvaća raznolike aktivnosti koje se odvijaju svaki radni dan od ponedjeljka do petka u trajanju od 4-6 sati.

U timu ove usluge nalazi se radni instruktor zaposlen na neodređeno radno vrijeme, kao i edukacijska rehabilitatorica i socijalna radnica koje rade putem ugovora o dodatnom radu. Ove stručne osobe angažirane su kako bi pružile podršku članovima naše Udruge kroz različite aktivnosti, uključujući radionice za poticanje neovisnog življenja, organizaciju slobodnog vremena, te radionice posvećene osobnom razvoju i razvoju socijalnih kompetencija.

Osim toga, važan segment ovog programa je organizacija prijevoza korisnika iz različitih mjesta; poput Starina, Vaške, Sopja, Bakića i Nove Bukovice.

Ovaj sveobuhvatan pristup kroz socijalnu uslugu poludnevnog boravka, ne samo da olakšava pristup aktivnostima članova, već i doprinosi njihovom ukupnom dobrostanju i inkluziji u društvo, što predstavlja korak naprijed prema raznolikom i podržavajućem okruženju za sve uključene.