Slatinski Vretenci razveselili Slatinu svojom uskršnjom izložbom

Članovi Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina svojim su sugrađanima pripremili još jednu zanimljivu izložbu na kojoj su izložili svoje radove povodom uskršnjih blagdana. Tako su dana 26. i 27.3.20201. na Trgu Svetog Josipa u Slatini pozornost prolaznika plijenili kreativni uradci samih Vretenaca, ali i njihovih obitelji i ostalih članova Udruge. Iako je bilo najavljeno iznenađenje za subotu kojim su Vretenci htjeli razveseliti mališane, prema riječima prve zaposlene osobe u Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac Slatina Jasne Horvat, voditeljice projekta „Nauči me i uspjet ću“ koju Udruga provodi u suradnji s orahovačkom Udrugom Jaglac, a u sklopu koje se provodi i aktivnost „Škola neovisnog življenja“, djeca su se već i u petak imala priliku fotografirati pored velikog zeca što će im ostaviti jedinstvenu uspomenu na sretno djetinjstvo u Slatini i druženje s Vretencima.

„U okviru aktivnosti kojima potičemo kreativnost naših korisnika, kao i njihovih roditelja pripremamo uratke za različite prigode. Ovoga puta smo svi zajedno sretni što možemo gradu Slatini na ovaj način čestitati sretan Uskrs.

Na štandu smo izložili uskršnje kreacije naših korisnika i njihovih obitelji koji će zasigurno uljepšati ove blagdane brojnim obiteljima koje će njima ukrasiti svoj dom“ – zaključila je Jasna Horvat čestitavši u ime Vretenaca sretan i blagoslovljen Uskrs svim građanima Slatine, prigradskih naselja i susjednih općina.

Štand je obišao i slatinski gradonačelnik Denis Ostrošić te i ovom prigodom naglasio izuzetnu suradnju i zadovoljstvo aktivnim radom ove hvalevrijedne Udruge.

– U ovo vrijeme između Josipova i Uskrsa mislim da smo se lijepo uskladili, Vretenci sa svojim uradcima koje su ovoga vikenda izložili na svom štandu, i Grad Slatina koji je uređenjem središta grada također osvanuo s raznim obilježjima Uskrsa.

Sve zajedno je jedna lijepa najava nadolazećeg nam blagdana Uskrsa koji želim čestitati svim građanima, a Vretencima zahvaljujem na aktivnostima i svemu onome što čine. To su aktivnosti koje su kontinuirane i jako bitne za članove udruge, korisnike i njihove obitelji koji se na taj način ne samo socijaliziraju već i upotpunjuju jednu atmosferu u gradu koja je prekrasna jer imamo jako puno potencijala u različitim sferama. Sve to povezuju mladi i stari, zajedno s volonterima i svima onima koji su angažirani kroz rad ove Udruge – zaključio je gradonačelnik.

Sav prikupljen prihod ide u svrhu nastavka održavanja kreativnih radionica članova udruge, te za putovanja ili druženja s drugim udrugama, odnosno poboljšanja kvalitete života korisnika udruge.

(Tekst preuzet s web stranice Radia Slatine)