Sudjelovanje na konferenciji „RESILIENT BODIES“ u Rigi, Latvija

Konferencija “Resilient bodies” održana je u gradu Rigi, glavnom gradu Latvije, od 2. do 5. svibnja 2024. godine, a na njoj je sudjelovala predsjednica naše Udruge, dr. sc. Patr

icija Karaman. Ovaj izuzetno značajan događaj okupio je praktičare rada s mladima iz različitih dijelova Europe s jedinstvenim ciljem – promicanje slike tijela kao izvora snage i otpornosti.

U sklopu projekta međunarodne suradnje BODYkind, financiranog putem programa Erasmus+, konferencija je pružila inspirativan prostor gdje su sudionici mogli dijeliti ideje, iskustva i najbolje prakse.

Glavni fokus bio je na osnaživanju praktičara rada s mladima kroz razmjenu znanja i alata za vođenje radionica o različitim aspektima slike tijela.

Jedan od ključnih elemenata konferencije bila su interaktivna predavanja i radionice koje su vodili stručnjaci iz različitih europskih zemalja i organizacija. Sudionici su imali privilegiju birati između raznovrsnih tema i pristupiti alatima razvijenima unutar projekta BODYkind.

Ove radionice omogućile su im produbljivanje razumijevanja pitanja vezanih uz sliku tijela te stjecanje neophodnih vještina za rad s mladima na tim područjima.