13. radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“

Trinaesta radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“ bila je posvećena igri. Doduše, riječ je ovdje o učenju i usvajanju predmatematičkih vještina i matematičkih pojmova kroz igru.

Tako su se predškolci vođeni edukacijskim rehabilitatoricama Patricijom Karaman i Ivanom Sabolić prvo pozabavili snjegovićem, i to ne bilo kakvim. Tijelo snjegovića npravljeno od različiti geometrijskih oblika morali su ispuniti istim oblikom, pa su tako krug uparili s krugom, a kvadrat s kvadratom.

Istodobno su učili i aktivirali svoja osjetila igrajući se zrcala kroz zrcalno preslikavanje različitih oblika, a zatim još jednom ponovili brojanje skupljajući loptice istodobno skakučući. Igrao se i imaginarni tenis s pravom lopticom i reketom ali zamišljenom mrežicom, te sunožno su predškolci uskakali i iskakali iz obruča a tako skakučući zaključili su još jednu radionicu.

Trinaesta radionica projekta „Škola, mačji kašalj II“ održala se u ponedjeljak 30.11.2020. godine pod financijskom podrškom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Povećaj ili smanji font
Inverzija boja