67. tjedan aktivnosti „Škole samostalnog življenja“

Kava, čaj i vikend razgovori i radni tjedan može početi.

A počeo je izradom božićnih ukrasa i pripremama za naše božićno – izložbene štandove. Kako je posla puno, a vremena malo u pomoć su priskočile i mame.

Kako ovih zadnjih nekoliko tjedana puno radimo, a malo se krećemo Marija Bešlić nas je odlučila razgibati. Marija je fizioterapeutkinja i vlasnica Centra Fizoton i ovo nije prvi put da se s njom družimo, a uz to što s Marijom vježbamo uz nju uvijek i učimo.

A kad smo kod učenja, učili smo ovaj tjedan o vitaminima i mineralima i njihovoj važnosti za naše zdravlje. Između ostaloga saznali smo kojim to mineralima i vitaminima obiluju namirnice koje svakodnevno konzumiramo i zašto je važno jesti raznoliko. Znanje smo utvrdili prošetavši se do Ljekarne Plantak gdje smo se pobliže upoznali s raznim dodacima prehrani koji nam pomažu u održavanju organizma zdravim.

Uz pokoju društvenu igru, i one već redovne dnevne obaveze, kako nam je počeo, tako nam je tjedan i završio – pripremama za naš prvi božićno-izložbeni štand, koji ako ste propustili možete posjetiti već sljedeći petak.

Također, u sklopu projekta „Nauči me i uspjet ću!“ u prostorijama Udruge Vretenac u Poduzetničkom inkubatoru Slatina održana je radionica „Podrška obiteljima mladih s poteškoćama u razvoju i osobama s intelektualnim teškoćama“ a čiji je cilj bio informirati roditelje o pravima korisnika iz sustava socijalne skrbi i mirovinskog osiguranja te koji su postupci pri ostvarivanju prava.

Dnevne aktivnosti “Škole samostalnog življenja” održavaju se u sklopu projekta “Nauči me i uspjet ću!” čiji je nositelj Udruga Jaglac, Orahovica a jedan od partnera Udruga Vretenac. Projekt “Nauči me i uspjet ću!” odobren je u okviru poziva “Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I, Operativni program učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”. Projekt sufinancira Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.