Sudjelovanje na edukacijskim radionicama za poticanje kreativnosti

Hrvatski savez udruga osoba s intelelektualnim teškoća u suradnji s Udrugom Kreativan trening i voditeljicom Ivanom Marijančić organizirao je kroz mjesec prosinac i održao 3 ONLINE eduakcijske radionice za poticanje kreativnosti namijenjene djelatnicima zaposlenima pri udrugama kako bi ojačali svoje profesionalne kompetencije.

Radonice su bile praktičnog karaktera i polaznici su praktično prolazili kroz različite igre i vježbe. U kreativnom radu ima puno kretanja i socijalizacije, no ove izvedbe prilagođene su uvjetima koji su trenutno prisutni zbog epidemije.

Prva radionica „UČENJE – ASOCIJACIJA“ održana 12.12.2020., druga radionica „A ŠTO U PARU?“ održana je 14.12.2020., a treća radionica „SITUACIJSKE IGRE“ održana je 21.12.2020. Sve tri radionice su održane s aktivnim sudjelovanjem svih polaznika za sve vrijeme trajanja i to ih razlikuje od uobičajenih edukacija.

Aktivnosti radionica bile su usmjerene na poticanje i jačanje sposobnosti odraslih i mladih osoba za samostalno djelovanje i poticanje u kreativnom izražavanju i procesu učenja. Radionicama se postiže razvoj komunikacijskih vještina (osobni razvoj verbalnog i neverbalnog izražavanja), timski rad (individualni i profesionalni razvoj vještina za timski rad) i kreativnost (stvaranje novih poveznica na poznatim stvarima).

Ispred Udruge osoba s intelektualnim teškoćama Vretenac, Slatina edukacijskim radionicama prisustvovala je Jasna Horvat, voditeljica aktivnosti „Škola samostalnog življenja“.